Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@12:31:17 GMT

عید سعید فطر در کشورهای اسلامی با طعم کرونا 

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۳۴۶۹

عید سعید فطر در کشورهای اسلامی با طعم کرونا 

کشورهای عربی و اسلامی برای دومین سال متوالی عید سعید فطر را در سایه شیوع ویروس کرونا برگزار می کنند.

خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: کشورهای عربی و اسلامی برای دومین سال متوالی عید سعید فطر را در سایه بیماری همه گیر کرونا برگزار می کنند، مسئولان برخی از این کشورها تدابیر سختگیرانه ای را برای جلوگیری از برپایی هرگونه تجمع اتخاذ کردند و ممنوعیت تردد را اعمال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کشورهای عربی و اسلامی با تنوع فرهنگ و آداب و رسوم در مناسبت های عمومی نسبت به یکدیگر متمایز هستند. این تمایز شامل غذاهای محبوب و مردمی در این کشورهاست.

 

با نزدیک شدن به عید سعید فطر، برخی از مردم تهیه انواع خاصی از غذاهای محبوب را آغاز می کنند که بخشی از جشن های آنها به شمار می آید و غذاهای هرکشوری نسبت به کشور دیگر متفاوت است.

 

اما با افزایش موج سوم ویروس کرونا، جشن عید سعید فطر در این کشور تحت الشعاع قرار گرفته است. به طوری که برخی از این کشور به ممنوعیت  تردد در عید فطر و محدود کردن تدابیر اقدام کردند.

 

کشور عراق

دولت عراق تصمیم گرفته است تا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ممنوعیت تردد در عید سعید فطر اعلام کند. هیئت وزیران عراق اعلام کرد که یک روز قبل از پایان ماه مبارک رمضان مردم عراق به مدت 10 روز مشمول قانون منع تردد می شوند.

برهمین اساس، بازارهای تجاری، رستوران ها، کافه ها، سینماها، بوستان ها، سالن های مراسم ها و عروسی، استخرها و سایر مکان های دیگر تعطیل اعلام شد و تنها کارکنان وزارت بهداشت، نیروهای امنیتی و اداره های خدماتی، داورخانه و فروشگاه های مواد غذایی و میوه از این ممنوعیت معاف هستند.

 

با این وجود محدودیت ها، مردم عراق تلاش می کنند در جمع خانوادگی فرارسیدن عید سعید فطر را جشن بگیرند و غذای مخصوصی به نام «المطبک» که از گوشت و برنج درست شده است، برای این روز درست کنند. همچنین شیرینی مخصوصی به نام کلیچا که ترکیب آرد، روغن، شکر مخلوط با خشکبار، کنجد و خرماست، نیز پخته می شود.

مردم عراق این آداب و رسوم را از پیشینیان خود به ارث برده اند و در ایام عید سعید فطر و عید قربان این غذا و شیرینی مخصوص را استفاده می کنند.

 

کشور تونس

مسئولان تونس قبل از فرارسیدن ماه مبارک رمضان محدودیت ها را افزایش دادند و قرنطینه کامل را  به منظور مبارزه با شیوع کرونا اعلام کردند، این مسئله اعتراض گسترده مردم تونس را دربر داشته است.

دولت تونس با اعلام تعطیلی کامل کشور در طول ایام عید فطر تاکید می کند که بخش بهداشت با خطر فروپاشی مواجه است.

برهمین اساس، همه پاساژها و اماکن گردشگری، اماکن عبادی و سالن های عروسی بسته شده است و تردد بین استان ها ممنوع است. مردم تونس تنها در وضعیت اضطرای حق خروج از منزل را دارند.

 

این اقدام دولت تونس به دلیل افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و شلوغ شدن بیمارستان های دولتی در استان های بزرگ برمی گردد. به طوری که بیش از 500 نفر در بخش مراقبت های ویژه قرار دارند و این آمار از زمان شیوع این بیماری بی سابقه است.

 

اگرچه مردم تونس به خاطر محدودیت ها نمی توانند به مهمانی بروند، اما زنان تونسی با پخت شیرینی هایی همچون «المقروض»، «الغریبه»، «الباقلاوه»، «المحشی» و «الصمصه» به استقبال عید فطر می روند.

مردم تونس معتقدند که عید فطر «عید صغیر» است، به همین دلیل برای کودکان خود خود لباس، کفش و اسباب بازی می خرند و به آنها عیدی می دهند.

 

کشور مصر

مسئولان مصر تصمیم گرفتند همزمان با آغاز تعطیلات عید سعید فطر محدودیت ها به منظور جلوگیری از شیوع کرونا افزایش دهند، به همین دلیل پاساژها، مراکز تجاری، مراکز تفریحی بسته خواهند شد.

دولت همچنین  زمان تعطیلی همه موسسات تجاری و تفریحی و رستوان ها و کافه ها را ساعت 21 اعلام کرده است. پس از تاریخ مشخص شده، فعالیت رستوران ها و مراکز فروش مواد غذایی برای تحویل درخواست ها به منازل محدود می شود. همچنین فعالیت ها، کنفرانس ها و رویدادها هنری تا دو هفته ممنوع خواهد بود.

 

مسلمان مصر امسال را متفاوت تر از سال های گذشته برگزار می کند و شاید خبری از آوازهای مخصوص شب عید فطر از جمله «ای شب عید» نباشد، اما زنان تونسی تونس با شیرینی های مخصوص و غذاهای اصلی از جمله غذاهای دریایی مانند الرنجه و فسیخ به استقبال عید می روند.

 

کشور لبنان

دولت لبنان از تکرار سناریوی تعطیلات پایان سال هراس دارند، زیرا تجمع های خانوادگی و باز بودن رستوران ها و کافه ها باعث افزایش مبتلایان و جان باختگان کرونایی شد.

برهمین اساس، دولت لبنان برای جلوگیری از تکرار این مسئله تصمیم دارد تا در طول عید سعید فطر ممنوعیت کامل رفت و آمد و تعطیلی این کشور را اعلام کند.

 

مردم لبنان نیز به مانند سایر کشورها عید سعید فطر را متفاوت برگزار می کنند، اگرچه امسال نمی توانند مانند عادت هرساله شان به بازی هایی  از جمله آتش بازی، رفتن به گردشگاه ها و نمایش های طنز بپردازند، اما زنان لبنانی  به پختن کیک و شیرینی مخصوص روز عید اقدام می کنند. شیرینی «مامول» که با گردو، پسته یا خرما تهیه می شود.

 

کشور عربستان

مسئولان عربستان تصمیم دارند نماز عید را در سراسر مناطق این کشور برپا کند، اما برپایی نماز در همه نمازخانه ها و جوامع و مساجدی که نماز جمعه در آنها برپا می شود، انجام می گیرد.

دولت عربستان نظارت و کنترل دقیق بازارها و مراکز تجاری در سراسر این کشور را برای اجرای تدابیر پیشگیرانه به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا انجام می دهد. دولت از همه مصرف کنندگان خواسته است تا از تجمع در مکان های تجاری که مملو از جمعیت است، بپرهیزند.

 

عربستان تلاش کرده است تا عید سعید فطر را نسبت به سایر کشورها با کمترین محدودیت بگذراند. به همین دلیل، مردم عربستان براساس آداب و رسوم خود صبحانه روز عید فطر را قهوه، چای، انواع آبمیوه و خرما در مسجد تناول می کنند. این صبحانه در فضایی باز نزدیک مسجد تناول می شود و همه به یکدیگر فرارسیدن این عید را تبریک می گویند.

 

زنان عربستانی نیز با پخت غذا و شیرنی به استقبال عید می روند، محبوب ترین غذای محلی عربستان «کبسه» است که شامل برنج و گوشت بره یا شتر یا گاو است.  «جریش»، «قرصان» و «هریس» که همان حلیک ایرانی است، نیز از غذاهای محبوب در روز عید فطر است. مردم عربستان همچنین براساس آداب و رسوم شیرینی «المنار» را که زنان آن را تهیه کردند، پس از برپایی نماز عید فطر  می خورند.

پایان پیام/44

منبع: شبستان

کلیدواژه: ویروس کرونا عید سعید فطر کشورهای اسلامی عید سعید فطر ویروس کرونا آداب و رسوم محدودیت ها عید فطر مردم تونس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۳۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان

ماه هوای پاک، هر سال از ابتدای می آغاز می‌شود و در طول یک ماه تلاش‌ها برای کاهش آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند. استرالیا، استونی، فنلاند، ایسلند و نیوزلند دارای پاک‌ترین هوا و چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش و هند نیز کشورهایی با آلوده‌ترین هوا در جهان هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هوای پاک هیچ‌گونه آلاینده مضری ندارد و مردم می‌توانند با صرف زمان و تلاش، کمک قابل‌توجهی به پاک‌تر شدن هوای داخل و خارج خانه‌هایشان کنند. سردرد، سرفه و بیماری‌های تنفسی مانند آسم ناشی از هوای کثیف است و تنفس آلودگی هوا می‌تواند باعث آلرژی، حملات قلبی، سرطان و سکته شود. ماه هوای پاک جشن مهمی است که مردم را تشویق می‌کند تا سیاره را برای نسل‌های آینده سبزتر، سالم‌تر و قابل زندگی‌تر کنند.

تاریخچه ماه هوای پاک

ماه هوای پاک که هر سال در ماه می برگزار می‌شود، نخستین بار به‌عنوان یک رویداد یک‌هفته‌ای در سال ۱۹۷۲ آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ به یک رویداد یک‌ماهه تبدیل شد. در این ماه کمپین‌های آگاه‌سازی ماه هوای پاک با هدف آموزش همگانی در مورد تأثیر آلاینده‌های هوا و اهمیت هوای پاک برای زندگی سالم تشکیل می‌شود. مصوبه هوای پاک در سال ۱۹۷۰ با هدف بهبود سلامت انسان و محیط زیست تدوین و امضا شد. مراسم هوای پاک مردم را تشویق می‌کند تا اقداماتی را برای بهبود کیفیت هوا، هم در سطح محلی و هم در سطح جهانی انجام دهند. پیشرفت‌هایی که کمپین‌ها برای پالایش هوا در ۴۰ سال گذشته به دست آورده‌اند، در ماه هوای پاک جشن گرفته می‌شود.

عواقب آلودگی هوا

تنفس ذرات آلودگی در هوا به مرور باعث سردرد، بیماری‌های تنفسی مانند آسم، آلرژی، ناراحتی‌های ریوی، حملات قلبی و سرطان می‌شود. کیفیت نامناسب هوا، علاوه بر خطراتی که برای سلامت جسمی دارد، می‌تواند با پایین آوردن سطح رفاه اجتماعی و روانی، عواقب جدی بر سلامت روان افراد داشته باشد. به همین دلیل ماه هوای پاک، مردم را از تأثیر فعالیت‌های روزانه بر کیفیت هوای محیط آگاه می‌کند و در روزهای خاص مانند روز دوچرخه‌سواری تا محل کار و روز اشتراک‌گذاری خودرو آنها را به ترویج فعالیت‌های پایدار تشویق می‌کند. همچنین در این ماه آموزش‌های گوناگونی برگزار می‌شود درباره اقداماتی که هر فرد می‌تواند در سطح فردی و اجتماعی برای بهبود کیفیت هوا انجام دهد.

نکاتی در مورد هوا

هوا فقط گاز نیست بلکه حاوی ذرات جامد ریزی به نام آئروسل است. هوا با انتقال ارتعاشات صدا به پروسه شنیدن صوت کمک می‌کند. وسایل نقلیه بزرگترین آلاینده‌های هوا هستند که مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، هیدروکربن‌ها و سایر سموم را در هوا منتشر می‌کنند. هوا به جنگل‌کاری کمک می‌کند، وزش باد دانه‌ها را به نقاط مختلف می‌برد و باعث رشد گیاهان جدید می‌شود.

پاک‌ترین کشورهای جهان

یک گزارش جدید نشان می‌دهد که رعایت نکردن استاندارد بین‌المللی کیفیت هوا موجب آلودگی‌های مرگبار به‌ویژه در مکان‌هایی می‌شود که افزایش فعالیت‌های اقتصادی و دود سمی آتش‌سوزی‌ها تأثیر مهمی در کیفیت هوا دارند. از ۱۳۴ کشور و منطقه مورد بررسی در این گزارش، تنها هفت کشور شامل استرالیا، استونی، فنلاند، گرنادا، ایسلند، موریس و نیوزلند محدودیت دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO) را برای ذرات ریز معلق در هوا که توسط خودروها، کامیون‌ها و فرایندهای صنعتی دفع می‌شوند، رعایت می‌کنند.

آلوده‌ترین کشورهای جهان

چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش، بورکینافاسو، کویت، هند، مصر و تاجیکستان به عنوان آلوده‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند.

کد خبر 749691

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • مردم فلسطین، نیازمند دوراندیشی دولتهای مسلمان
  • اسماعیلی با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • به اسم آزادی به کام برهنگی!
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است